DÜNYA`DA FED DEPREMİ YAŞANIYOR

DÜNYA`DA FED DEPREMİ YAŞANIYOR

Dün akşam beklenen faiz artırımını yapan Fed`in 2019`da iki faiz artırımı öngörmesi piyasalar tarafından ekonomik büyümenin zorlaşacağı şeklinde algılandı. Hisse senetleri 15 ayın en düşük seviyesine geriledi

Küresel hisse senetleri,  Fed Başkanı Jerome Powell`ın açıklamaları sonrasında değer yitirdi. Fed dün akşam beklenen faiz artırımını yaptı ancak 2019 için faiz artırım beklentisini üçten ikiye düşürdü. Piyasa beklentisi 2019`da sadece bir kez faiz artırımın gidileceği yönündeydi.

DOLAR GÜÇLENDİ

Kararın ardından dolar güçlenirken, ABD Hazine tahvili faizleri düştü. Fed`in kararı sonrasında S&P 500  yüzde 1.5 değer yitirerek Eylül 2017`den buyana en düşük seviyesini gördü.  Nasdaq Endeksi`nde değer kaybı yüzde 2`yi aştı. Dow Jones yüzde 1.49 düştü. ABD borsalarındaki kayıplar  Büyük Buhran`ın yaşandığı 1931 yılından buyana aralık ayında yaşanan en sert düşüşe işaret ediyor.

ABD 10  yıllık tahvil fazi yüzde 2.75`e gerileyerek nisan  ayından buyana en düşük seviyeyi gördü.Fed sonrası bir miktar toparlanarak 97.05`e yükselen dolar endeksi ise bu seviyenin hemen altında 96.98`de yer alıyor.

ASYA`DA DA BORSALAR DÜŞÜYOR

Asya`da da satıcılı görünüm hakim oldu. Bu sabah Japonya`da Nikkei 225 Endeksi`ndeki günlük düşüş yüzde 3`ü buldu. Çin`de Shangai Endeksi yüzde 0.82  ve Güney Kore`de Kospi endeksi yüzde 0.98 değer yitirdi.



Anahtar Kelimeler:

Başlık