YÜREĞİMİZ DAĞLANDI

YÜREĞİMİZ DAĞLANDI

İstanbul Samandıra`daki askeri hava üssünden saat 10.32`de eğitim uçuşu için havalanan UH-1 tipi Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na ait askeri helikopter, havalandıktan kısa bir süre sonra yaklaşık 2 kilometre kadar seyrettikten sonra, Sancaktepe İlçesi Topçu

İkiye ayrılan helikopterde 4 asker şehit olurken, 1 TSK mensubu da yaralandı. Kazanın ardından bölge güvenlik çemberine alınırken, olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin düştüğüne ilişkin ihbarın saat 11.00`de geldiğini belirterek, "1. Ordu Komutanlığı`na bağlı Samandıra Kışlası`nda Hava Alayı`na ait eğitim uçuşu yapan bir askeri helikopterin bilinemeyen bir sebepten dolayı düştüğünü" söyledi.

İstanbul Valisi Yerlikaya, "4 şehidimiz, 1 yaralımız var. Yaralılara yönelik tedavi ve olayın sebebiyle ilgili inceleme başlamıştır. Olay yerindeki çalışma devam etmektedir. Şehitlerimize Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Mahallemize ve hepimize geçmiş olsun" dedi.

AKAR, OLAY YERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

Kaza yerinde incemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Düzenli bir şekilde eğitim faaliyetleri sürüyor. Sabah 10.32`de kalkan helikopterimizde 2 subay, 2 astsubay, 1 uzaman çavuş arkadaşımız göreve başlamıştır. Kaza sonucunda 2 kahraman subayımız, 2 kahraman astsubayımız şehit olmuştur. 1 uzman çavuşumuzun ameliyatı sürüyor. Bilemediğimiz bir nedenden acil iniş yapmak durumuna girmişlerdir. Anlaşılıyor ki kimseye zarar vermemek için büyük çaba sevk etmişlerdir. Havaalanına yakın olmalarına rağmen ulaşmaları mümkün olmamıştır. Bu çerçevede şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyorum" dedi.



Anahtar Kelimeler:

Başlık