DÜNYA

DÜNYA Haberleri

TRUMP`TAN AÇIKLAMA

TRUMP`TAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan`la ekonomik ilişkileri devam ettireceklerini belirtti. Trump, "100 milyarlarca dolardan vazgeçmeyeceğiz. Eğer vazgeçersek petrol fiyatları tavan yapacak" dedi

ABD Başkanı Donald Trump,  Suudi Arabistan`la yapılan ticari anlaşmalardan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Trump, Beyaz Saray`da gazetecilere ABD-Suudi Arabistan ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

AA`nın haberine göre; Suudi Arabistan ile yaptıkları ticari anlaşmaları sürdüreceklerini belirten Trump, "100 milyarlarca dolardan vazgeçmeyeceğiz. Eğer vazgeçersek petrol fiyatları tavan yapacak." dedi. Trump, kendisinin şahsi olarak Suudi Arabistan`la bir ticari ilişkisinin olmadığını ileri sürdü.

ABD Başkanı Trump, "Umurumda değil, Suudi Arabistan`ın benimle bir ilgisi yok. Bu ülkeden 100 milyarlarca dolarlık ürün alıyorlar." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan`a askeri malzeme satılmaması durumunda Riyad yönetiminin ihtiyacını Rusya ve Çin`den karşılayabileceğini dile getiren Trump, "Rusya ve Çin bu durumdan çok çok mutlu olacaktır." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: