FETÖ şüphelisi 4 kişi ile çocukları kaçarken yakalandı

FETÖ şüphelisi 4 kişi ile çocukları kaçarken yakalandı

Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre FETÖ şüphelisi 4 kişi ile iki çocuğu yasa dışı yollardan Yunanistan`a gitmek isterken yakalandı. Fiber tekne ile Yunanistan`a geçmeye çalışan şüphelilerin bindikleri araç batınca Sahil Güvenlik ekipler

Balıkesir`de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi 4 kişi ile 2 çocuğu yasa dışı yollardan Yunanistan`a gitmek isterken yakalandı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre. Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin Ayvalık Sarımsaklı Çıplak Ada mevkisinde devriye görevi yaptığı sırada, fiber tekneyle Midilli Adası`na kaçma girişiminde bulunan ve içinde 6 Türk vatandaşının olduğu teknenin battığını tespit etti.

Ekipler, 2`si çocuk 6 kişiyi yakalayarak karaya çıkardı. 

 

GBT sorgusunda ortaya çıktı

Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan kimlik tespiti ve GBT sorgusu neticesinde 4 şüphelinin, FETÖPDY üyesi olduğu, Bursa`da haklarında adli işlem yapıldığı ve Midilli Adası`na kaçmak için organize hareket ettikleri tespit edildi. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ise 13 bin euro ve 5 bin 350 dolar ele geçirildi.

Polis ekipleri, FETÖ/PDY üyelerini yasa dışı yollarla Yunan adalarına kaçırmaya çalışan kişi veya kişilerin bulunması için çalışma başlattı. Açıklamada, ayrıca 4 şüphelinin FETÖ davalarında aranan, uzun süredir aileleriyle birlikte saklanan ve görevlerinden ihraç edilmiş öğretmen oldukları belirtildi. 

 



Anahtar Kelimeler:

Başlık