Başına 1 milyon lira ödül konmuştu

Başına 1 milyon lira ödül konmuştu

İstanbul`da İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "Aranan Teröristler" listesinde yer alan  DHKP-C üyesi Nurhan Yılmaz Şişli`de yakalanarak gözaltına alındı. Yeşil listede yer alan ve başına 1 milyon lira ödül konan terörist Yılmaz`ın eylem hazırlığınd

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, terör örgütü DHKP-C`ye yönelik yaptığı çalışmalarda örgüt içerisinde bazı hareketlenmeler olduğunu belirleyince örgüte yönelik yoğunlaşmayı üst seviyeye çıkardı. Yapılan takip ve izlemelerde, hakkında arama kararı bulunan DHKP-C üyesi bir şüphelinin İstanbul`da olduğu tespit edildi. Kırsaldan geldiği ve eylem için için hazırlık yaptığı belirlenen teröristin Şişli`de bir evde saklandığını belirleyen TEM ekipleri adrese dün gece operasyon düzenledi. TEM operasyon ve Özel Harekat ekiplerince düzenlenen operasyonda evde bulunan terörist kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan kimlik ve parmak izi kontrolünde yakalanan teröristin İçişleri Bakanlığı`nın yayınladığı "Aranan Teröristler"  listesi "Yeşil" kategoride bulunan Nurhan Yılmaz olduğu tespit edildi. Yakalatanlar için 1 milyon lira ödül verilen  kadın terörist emniyete götürülerek sorguya alınırken, adresinde ve özel eşyaları arasında bulunan çok sayıda dijital veriye de el kondu.

"15 ŞUBAT" HAZIRLIĞI YAPAN 19 ŞÜPHELİ

Öte yandan bölücü terör örgütü PKK`nın gençlik yapılanması Devrimci Gençlik Hareketi`ne (DGH) yönelik olarak sürdürülen çalışmalarda, terör örgütü elebaşının Kenya`da 15 Şubat 1999`da yakalanmasının yıl dönümünde bomba ve molotoflu şiddet eylemleri planladıkları tespit edilen 26 şüpheli ismin yakalanması için dün gece operasyonlar düzenlendi. 10 ilçede düzenlenen operasyonlarda haklarında savcılık tarafından gözaltı kararı verilen 26 şüğheli isimden 19`u adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Günlerce süren araştırmaların ardından yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi`ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne götürülerek sorguya alındı.

 


 



Başlık