"Balyoz" mağduru albaya tazminat

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü`nün  (FETÖ) kumpas davalarından "Balyoz"da yargılanan Antalya İl Jandarma Komutanı  Albay Yusuf Kelleli`ye 267 bin lira tazminat veren yerel mahkeme kararını onadı.

Kamuoyunda kumpas davası olarak bilinen "Balyoz" davası kapsamında  tutuklanan ve sonrasında beraat edip görevine dönen Kelleli, Ankara 5. Ağır Ceza  Mahkemesinde tazminat davası açtı.

Mahkeme, Kelleli`yi haklı bularak, kendisine 17 bin lira maddi, 250  bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 12. Ceza  Dairesi, yerel mahkemenin tazminat kararını onadı.

Kelleli`nin avukatı Mahir Işıkay, müvekkilinin 3 yıl 5 ay 13 gün  tutuklu kaldığını, Balyoz davasından beraat ettiğini, beraat kararının da  Yargıtay tarafından onandığını söyledi.

Müvekkilinin tutuklu kaldığı dönemde kalp rahatsızlığı geçirdiğini, bu  nedenle halen düzenli ilaç kullandığını aktaran Işıkay, tutuklama kararıyla  mesleki olarak ilerlemesi engellenen Kelleli`nin askeri kişiliğinin ciddi anlamda  zedelendiğini, cami bombalamak gibi alçakça bir iftiraya maruz bırakıldığını  kaydetti.

Işıkay, bu nedenlerle 226 bin lira maddi,1 milyon lira manevi tazminat  taleplerinin Yargıtayın onama kararıyla kısmen de olsa karşılandığını söyledi.



Başlık