YAVUZ SULTAN SELİM KABRİ BAŞINDA ANILDI

YAVUZ SULTAN SELİM KABRİ BAŞINDA ANILDI

Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim`in Kudüs`e gelişinin 501. yılı dolayısıyla İstanbul Müftülüğü`nce anma programı düzenlendi.

Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim`in 1516`da Kudüs`e gelişinin ve Mescid-i Aksa`da namaz kılışının 501. yılı dolayısıyla İstanbul Müftülüğü`nce kabri başında anma programı gerçekleştirildi.

Fatih`teki Yavuz Sultan Selim Camisi`nde gerçekleştirilen program, ikindi namazı öncesi okunan selalarla başladı.

Namaz sonrası Fetih Suresi`nin okunmasıyla devam eden programda, Yavuz Sultan Selim için okunan hatmin duası yapıldı.

Daha sonra İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Yavuz Sultan Selim`in kabri başında dua ettirdi.

Yılmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1516 yılında aralık ayının son günlerinde Yavuz Sultan Selim`in Kudüs`ün anahtarlarını teslim aldığını ve Mercidabık Savaşı`ndan sonra Kudüs`ü Osmanlı topraklarına kattığını söyledi. 

Kudüs`ün Osmanlı`ya ilhakından sonra 1917 yılına kadar 400 sene barış ve esenlik yurdu olduğuna dikkati çeken Yılmaz, ``O topraklarda Yahudi, Hristiyan, Müslüman birlikte yaşama bahtiyarlığını yaşadı. Bu güzel bir başlangıçtı. Dolayısıyla biz Yavuz Sultan Selim Han`ın Osmanlı topraklarına katarak barış yurdu haline getirdiği bugünü vatandaşlarımızla birlikte yeniden hatırlamak ve bize bu onurlu günü yaşatan Yavuz Sultan Selim Hazretlerine mietlerimizi, vefa borcumuza ifa etmek üzere toplandık.`` diye konuştu.

Programın ardından cami avlusunda bulunanlar, Yavuz Sultan Selim`in kabrini ziyaret ederek, dua etti.



Anahtar Kelimeler: Yavuz Sultan Selim kabri başında anıldı