Bakan açıkladı! 2018`de bir ilk yaşanacak

Bakan açıkladı! 2018`de bir ilk yaşanacak

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2018 yılında yaşanacak bir ilki paylaştı. Elvan, 2018 yılında ilk kez kamu ve özel yatırımlarının 1 trilyon lirayı geçeceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kapasite kullanım oranlarının yüzde 80`lere ulaşmasının yeni yatırımları gerekli kıldığını belirterek, "Gelecek yıl kamu olarak 141 milyar liralık bir yatırım söz konusu. Özel kesimin ise 1 trilyon liraya yakın bir yatırım yapacağını tahmin ediyoruz ki 2018 yılında ilk kez kamu ve özel sektörün toplam yatırımları 1 trilyon lirayı geçecek." dedi.

Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2018`de yatırım harcamalarının artarak devam etmesini beklediklerini söyledi.

1 TRİLYON LİRAYI GEÇECEK

Küresel ekonomide canlanma görüldüğüne dikkati çeken Elvan, "İhracatımızdaki artış devam ediyor. O nedenle 2018 yılında yatırımlarda canlanma olacağını düşünüyoruz. Özellikle kapasite kullanım oranlarının yüzde 80`lere çıkması yeni yatırımların gerekliliğini ortaya koyuyor. Bu açıdan da yatırımlar çok daha iyi noktaya gelecek. Gelecek yıl kamu olarak 141 milyar liralık bir yatırım söz konusu. Özel kesimin ise 1 trilyon liraya yakın bir yatırım yapacağını tahmin ediyoruz ki 2018 yılında ilk kez kamu ve özel yatırımları 1 trilyon lirayı geçecek." diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM



Anahtar Kelimeler: Bakan açıkladı 2018de bir ilk yaşanacak