Bodrum?da fuhuş çetesine büyük darbe

Bodrum?da fuhuş çetesine büyük darbe

Son dakika haberler - Bodrum?da yabancı uyruklu kadınlardan oluşturdukları katalog ile whatsapp üzerinden fuhuş için müşteri arayan çete üyesi 15 şüpheli...

Gözde turizm merkezi `da sınır aşan suçlardan fuhuş amaçlı insan ticareti suçuyla mücadele kapsamında, istihbari bilgileri değerlendiren
Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı`nın Ağustos ayında başlattığı soruşturma kapsamında; Kırgız, Kazak, Türkmen, Ukrayna ve Rus uyruklu kadınları Bodrum`da fuhuşa teşvik eden Ö.K liderliğindeki örgüte yönelik olarak, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon gerçekleştirmişti.

Eş zamanlı operasyonlar neticesi; fuhuşa aracılık ve yer temininde bulunduğu tespit edilen 15 kişi yakalandı. Şüpheliler emniyetteki işlemleri ardından çıkarıldıkları Bodrum Sulh Ceza Hakimliği`nce tutuklandı. Şüpheliler cezaevine gönderilirken Bodrum`da uyuşturucu madde satıcıları ve göçmen tacirlerinden sonra bir darbe de fuhuş için aracılık eden insan tacirlerine vurulmuş oldu.

22 SINIR DIŞI
Bodrum, İzmir, Van ve Yalova`da 20 farklı adreste gerçekleştirilen aramalar esnasında yaşları 19-30 arasında değişen 22 kadın yakalandı. 22 yabancı uyruklu kadın, idari işlemleri sonrası sınır dışı edildi.

Aramalarda 2 ruhsatsız tabancayla, içmek için hazır halde bulunan esrar maddesine de elkonuldu. Fuhuşa aracılık eden şüphelilerin Bodrum`da üç otel ve bir apart işletmesiyle irtibatlı olarak yer temin ettikleri belirlendi.

Şüphelilerin ele geçen whatsapp yazışmalarında, müşterilerine fuhuş için temin ettikleri yabancı uyruklu kadınların fotoğraf albümlerini gönderdikleri; "Kış sezonu için yeni araçlarımız hazır"* şeklinde tanıtımla pazarlık yaptıkları belirlendi.

Yazışmalarda; " Bodrum`da 7/24 hizmetinizdeyiz...Yeni dev kadromuzla sizlerin memnuniyeti için biz buradayız. Bodrumda hizmetlerimizde güven ve kaliteyi ilke edindik..." ifadelerinin de kullanılması dikkat çekti.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: Bodrum